Bagare de picioare in pregatirea alegerilor

Filed under: Editorial |

M-am dus sa votez de dimineata, convins fiind de filmuletul unor comedianti si nu de oferta politica a vreunui partid. Am ajuns la sectia de votare unde sunt arondat, am prezentat cartea de identitate, am luat cele doua buletine de vot si am intrat in cabina. Am votat rapid pentru Camera Deputatilor insa cand am trecut la buletinul pentru Senat am realizat ca nu gasesc patratica sa-mi votez favoritul. De fapt, raul cel mai mic ca favorit n-am avut pentru Senat. Ma uit mai bine si-mi dau seama ca primele doua pagini erau lipite de-a dreptul. Le spun celor din sectia de votare si imi spun ca vor cauta o rigla. In gandul meu imi spun ca asta trebuia sa faca inainte, nu acum, dar le spun cu voce tare ca voi incerca eu sa desprind foile, doar am facut asta de mii de ori. Ei bine, nu aveam buletinul la mine (ramasese la doamna care mi-a dat stampila si buletinele) asa ca nu am avut nimic sa folosesc pe post de rigla iar buletinul era prins pe cele doua lungimi. Am reusit initial sa desprind corect o parte din buletin insa, deodata, am rupt neintentionat o pagina intreaga, cam pe la mijloc. Evident, m-au apucat toti dracii, NU am mai pus stampila nicaieri si am iesit din cabina de vot, am introdus buletinul rupt si nestampilat in urna si pe cel stampilat in cealalta urna. I-am anuntat ca s-a rupt aiurea si ca din punctul meu de vedere era treaba lor sa pregateasca buletinele ca doar nu degeaba iau bani pe activitatea asta. Mi-am luat buletinul si am iesit nervos fara sa le mai ascult comentariile.

Va spun cu toata responsabilitatea, ca cei din Guvern si-au bagat picioarele in pregatirea alegerilor. Eu, acasa, folosesc hartie igienica de calitate superioara cele din buletinele de vot. In plus, in mod evident, nu au fost taiate cum trebuie aceste buletine. Mai mult, in instructajul facut bagatorilor in seama angajati pe post de paznici la comisiile electorale, trebuia sa fie specificat clar ca aceste buletine sa fie controlate pentru conformitate si functionalitate inainte de a fi stampilate fiecare in parte. Cei pe care i-am nimerit eu si-au bagat si ei picioarele, cat timp dau alegatorilor astfel de buletine. Daca ar fi dupa mine, nu numai ca nu le-as da banii pe ziua asta, dar le-as mai da si o amenda pentru ca, eu unul, nu mi-am exprimat dreptul de vot pentru Senat din cauza ca ei nu si-au facut treaba. Amatori.

Fotografia „reprezentativa” a articolului este o metafora pentru sacul cu bancnote botswaneze pe care il merita cei care au produs hartia, cei care au tiparit si taiat buletinele, cei care i-au declarat castigatori pe astia la licitatie si cei din sectiile de votare care nu au fost in stare sa verifice buletinele din nesimtire, lene sau neatentie.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

 

Lasă un răspuns