Blana ursului din padure

Filed under: Editorial |

Pe modelul Harbuz, tovarasul Chitic mai baga o scrisorica de la „nasu’ mare” catre oile sale, pietrenii. Omuletul ne da exemplul clar de vandut blana ursului din padure sau, daca preferati, cioara de pe gard, vorbindu-ne despre cum va cheltui el milioane de euro fara numar, de parca primaria ar fi pe excedent si nu datoare pana-n gat… Aflam din scrisorica (pe care o puteti citi aici) ca nasu mare Chitic (stiu, suna cool) va pune pe masa nici mai mult nici mai putin de  89.918.525 euro !!! basca 14 km de drumuri, un azil de batrani si un centru multi-functional pentru asistati social. Adica o fi Chitic sustinut de PNL, dar promisiunea pomenii electorale socialiste a dovedit ca prinde asa ca se promite tot ce trebuie numai sa puna boticul pietreanul si sa voteze sageata.

Din experienta mea de pana acum, liberalii au fost intotdeauna vocea ratiunii intr-o campanie electorala. Veneau socialistii si promiteau fara numar si apoi liberalii incercau sa readuca lumea cu picioarele pe pamant. Acum, tovarasul Chitic face exact invers si asta imi aduce aminte de un banc pe care l-am auzit zilele trecute:

Intrebare: „Cum gasesti un socialist pe listele liberalilor de la Consiliul Judetean si Consiliul Local ? „

Raspuns: „Alegi la intamplare.”

Oricum, mi-e scarba ca am ajuns ziua in care un candidat liberal ajunge sa promita cantine sociale, centre de zi pentru persoane defavorizate, monitorizari video de nu milion de euro, centre multi-functionale pentru servicii sociale, locuinte sociale si alte tampenii de acest gen. Am zis eu ca „votez Chitic ca-i raul cel mai mic” dar mi-e teama ca nu exista destule antiemetice pe stoc in Piatra-Neamt ca sa pot pune stampila pe asta fara sa vomit in valuri.

chitic si ursii din padure

Tovarase Chitic, daca taceai, filosof ramaneai. Si aveai si votul meu si probabil al unora care gandesc pe acelasi tipic cu mine. Asa, ai actionat ca agent electoral al domnului Dulama, care primeste votul meu ca fiind un candidat cu adevarat de dreapta, cu un discurs echilibrat si fara elucubratiile pe care le emani tu catre electorat. Tu, conducerea PNL Neamt si cu traseistii pe care i-ati pus pe liste ati pervertit partidul si l-ati transformat intr-o gasca avida de putere, fara nicio legatura cu doctrina si traditia liberala! L-ati transformat de Bratianu in ventilator de cate ori l-ati facut sa se invarta-n mormant…

One Response to Blana ursului din padure

  1. Pingback: Urme vagi de laba | Pagina alba

Lasă un răspuns