Ciorbea sfideaza peste 139.000 de romani

Filed under: Editorial |

Victor Ciorbea, politrucul cocotat in fruntea institutiei Avocatul Poporului, s-a confruntat cu o petitie semnata pana in prezent de peste 139.000 de romani. Petitia ii cere demisia din cauza demersului pe care Ciorbea l-a facut si anume contestarea la Curtea Constitutionala a legii care nu-i permitea unui infractor condamnat sa devina prim-ministru (Legea 90/2001). In cazul de fata, infractorul condamnat este Liviu Dragnea iar actiunea lui Ciorbea a fost vazuta de catre semnatarii petitiei ca fiind dovada suprema de pupincurism. Eu sunt unul dintre semnatarii acestei petitii, pe care va invit sa o cititi si eventual sa o semnati dand click aici. Nu m-a deranjat persoana lui Dragnea ci ideea in sine ca un infractor condamnat definitiv de o instanta din Romania sa ajunga sa conduca Guvernul acestei tari.

Astazi, initiatorii petitiei au depus o lista cu semnaturile si petitia in sine la sediul institutiei Avocatul Poporului din Bucuresti iar Victor Ciorbea a raspuns arogant cum ca cei 139.000 de semnatari ar fi „Bietii oameni care nu au inteles nimic”. Eu unul, ca semnatar al acestei petitii, consider atitudinea lui Ciorbea ca fiind cel putin sfidatoare, daca nu o dovada de nesimtire dusa la extrem. Drept urmare, tovarase Ciorbea, iti transmit clasicul „BA PE-A MA-TII”! Cand 139.000 de oameni iti spun ca esti beat, e cazul sa-ti extragi pupatoarea dintre fesele lui Dragnea si sa te duci sa te culci.

In continuare, cititi informarea pe care am primit-o pe mail de la echipa De-Click, cei care gazduiesc petitia respectiva.

„Am depus astăzi primele 100.000 de semnături la sediul Avocatului Poporului din București. Am fost întâmpinați încă de pe hol de jandarmerie și de angajați ai instituției care în loc să ne respecte drepturile, ni le-au cenzurat. După depunerea de la registratură, cei prezenți au fost invitați la o discuție, mai întâi cu un consilier, mai apoi cu domnul Ciorbea. La venirea sa, d-l Ciorbea a întrebat dacă am venit să colindăm, acest lucru după ce a declarat într-o intervenție televizată că suntem niște “bieți oameni care nu știu despre ce e vorba”[1].

Dorința noastră a fost să îi expunem d-lui Ciorbea motivele pentru care îi cerem demisia și să transmitem live ce are dumnealui de spus. Însă nu am fost lăsați să filmăm întrevederea, deși ar fi fost în spiritul transparenței oricărei instituții.

Nu am dorit să luăm parte la o discuție la care să nu poată participa, chiar și online, ceilalți semnatari. Cei prezenți au fost fermi și le-au cerut să prezinte regulamentul instituției care interzice acest lucru. Noi, cei din echipa de-clic, nu am crezut niciodată în dialogul din spatele ușilor închise. Nimic ce s-ar putea spune la aceste întâlniri nu poate fi ținut secret față de ceilalți dintre noi. Domnul Ciorbea trebuie să răspundă în fața tuturor celor 138.000 de cetățeni care îi cer demisia.

Evenimentul de azi nu a făcut decât să ne confirme că instituția Avocatului Poporului nu este în nici un fel pregătită să apere drepturile cetățenilor, ci doar să facă scut în jurul unui om căruia i se cere demisia. Dar acest fapt nu ne descurajează, doar ne dă argumente în plus că solicitarea celor 138.000 de semnatari este legitimă și Victor Ciorbea trebuie să demisioneze. Așa că trebuie să ne mobilizăm în continuare. 

Începând de mâine sunt anunțate proteste în stradă, lista evenimentelor o găsiți la acest link. 

În paralel cerem de la principalele ziare naționale oferte pentru machete publicitare pentru a ne face cunoscut și mai bine mesajul și către cei care nu au posibilitatea să urmărească online întreaga mobilizare și solicitările celor 138.000 de semantari.

Haideți să ne mobilizăm cu toții până îl vedem pe Ciorbea plecat! Doar perseverența noastră ne va ajuta să avem în funcția de avocat al poporului o persoană care chiar ne respectă și apără drepturile.”

Tudor și echipa de-clic

Note:

[1] Înregistrarea declarației lui Victor Ciorbea: https://www.facebook.com/Digi24HD/videos/1433365853349294/

Lasă un răspuns