„Cocoasa” contraataca!

Filed under: Epoca de Piatra-Neamt |

V-am mai scris despre „cocoasa lui Romel” si cred ca deja toti cei care invart volanul prin Piatra-Neamt au trecut macar o singura data peste respectiva emanatie a Comisiei rutiere din Piatra-Neamt. Iata ca un articol din ZiarPiatraNeamt ne anunta ca responsabilul cu „cocoasa” dar si cu alte elucubratii precum trecerile (eventual semaforizate) de la iesirea din giratorii se pregateste sa contraatace! Acum i-a casunat omului pe portiunea cu 2 benzi de la iesirea spre Bacau, adica singura portiune unde se putea merge cat de cat decent, fara blocaje si fara sa respiri esapamentul celui din fata. Pe principiul „viteza ucide”, chiar daca nemtii au dovedit ca asta este o prostie obtinand o reducere a incidentei accidentelor de pe autostrazi scotand limita de viteza pe tronsoane importante de drum, Comisia rutiera ne pregateste o noua interventie pentru „reducerea accidentelor”.

Nicaieri nu se vorbeste despre infrastructura. Solutiile lor nu se refera sub nicio forma la pasaje subterane pentru pietoni (cea mai sigura varianta), la delimitarea sensurilor de mers si a trotuarelor de carosabil cu elemente de siguranta specifice, la o mai buna semnalizare a trecerilor de pietoni, la semaforizarea cu buton a acestor treceri, sau la alte solutii care si-au dovedit eficienta. Ei dau vina exclusiv pe viteza si cauta modalitati pentru a congestiona suplimentar traficul (de parca nu ar fi destul de congestionat traficul pietrean).

Urmariti comentariile de la articol, inclusiv cu interventia sau interventiile consilierului „matale” Romel. In vanatoarea de voturi si profitand de o mentalitate invechita, se aplica solutii populiste, pe placul majoritatii celor care merg la vot (pensionarii). Nu vorbim de vreo imbunatatire efectiva a sigurantei rutiere, nu vorbim de solutii profesioniste ci de peticeli gandite pe genunchi, pe la vreo terasa de pe promenada neamteana. Nu se gandeste nimeni sa vada de ce i-au luat parintii masina vreunui imberb care spulbera stalpii de pe marginea drumului. Iar consilierul „matale” Romel nu-si da seama ca in loc de stalpi, imbecilul se va izbi in giratoriul lui sau va decola de pe cocoasele din drum. Tot ce se va obtine va fi un ritm de melc pentru cei care mergeau oricum fara excese. Cei cu creiere infierbantate tot vor gasi posibilitatea de a-si trosni masinile. Mai mult, sporind gradul de dificultate al traseului, o sa avem mai multe tamponari. Nu se gandeste nimeni sa-i ia la intrebari pe cei care le-au pus permisul in mana (de la instructorul auto, la psihologul care a dat avizul si politistul care l-a trecut pe cel „operat de reflexe”) celor care dovedesc ca n-au destula minte la volan.

Oricum, consilierii de la care noi avem pretentia sa rezolve inteligent problemele traficului auto nemtean, sunt ocupati cu alte probleme existentiale. E bine ca se relaxeaza, ca mai apoi sa rezolve, cu mintea odihnita, problemele urbei noastre!

Romel "Matale" Birjoveanu si Paul "Dovlegul" Pintilie, visand la profesii care presupun macar un cilindrax functional.

Romel „Matale” Birjoveanu si Paul „Dovlegul” Pintilie, visand la profesii care presupun macar un cilindrax functional.

Fotografia este de pe facebook, adica este o fotografie dintr-un spatiu definit de instantele din Romania ca fiind „public”. Personajele sunt si ele persoane publice, consilieri locali PNL in Piatra-Neamt. Greselile din descriere apartin „Dovlegului”. Nu stiu de ce l-a facut pe Romel „tehniciana” si nu „tehnician”. E problema lor. Si nici ce a vrut sa spuna cu „CURATIRE A TARDULUI”: ori „curatarea tartrului” ori „curat retardul”. Oricum e aiurea dar poate ii explica medicul rezident si dentistul.

Lasand gluma, imi pare rau ca domnul Romel „matale” considera ca fiind „tampenie” o intrebare absolut legitima: cat timp pierde o ambulanta sau orice alta masina de interventie gen pompieri cu noi cocoase, giratorii, treceri de pietoni puse aiurea, etc. Cine este responsabil pentru minutele astea? Aveam pretentii de la „matale”, domnule consilier! Tocmai pentru ca aveam impresia ca am cu cine dialoga. Nu mai am, nici pretentii, nici impresii. Sper ca domnii consilieri PSD, ALDE si MP sa blocheze in Consiliul local masurile care duc la congestionarea suplimentara a traficului pietrean.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

Lasă un răspuns