Daca voi nu ma vreti…

Filed under: Diverse |

Despre alegerile nationale din Colegiul Psihologilor din Romania am mai vorbit. V-am spus si cum inculpatul Mihai Anitei (acuzat de DNA ca a bagat mana in buzunarul colegilorului), vremelnic presedinte al CPR, impreuna cu „gasca” lui, reprezentata acum de Iulian-Laurentiu Stefan & Co., au incercat sa arate ca functiile pot fi lasate mostenire, descalificand fara argumentatie transparenta toti contracandidatii care le-ar fi fost ostili. Cel putin asa spun contestatarii. Iata ca avem si noi, la Neamt, si tot in legatura cu procesul legislativ, evenimente in oglinda si cel putin la fel de penibile. Da, am ajuns de poveste in ochii colegilor din tara, cu ceea ce s-a intamplat zilele astea.

Ca sa fac un rezumat scurt: la sedinta in care ar fi trebuit sa facem alegeri, ne-am trezit ca fosta presedinta, Elena Plesca, nu mai detine functia pentru ca i-a expirat mandatul. Avand in vedere problemele de la nivel national dar si invalidarea candidaturilor unor colegi din Neamt fara nicio explicatie, majoritatea a hotarat (prin vot secret !!!) ca alegerile la Neamt vor fi amanate. La fel ca in majoritatea celorlalte judete. A fost intocmit un proces verbal care atesta tot ce s-a intamplat acolo, inclusiv rezultatul votului si deci decizia majoritatii. Anitei, Stefan & Co., vazand ca in toata tara se intampla acelasi lucru, au inceput sa pescuiasca „tradatori”/”minoritari”/”spargatori de … greva” pe care sa nu-i intereseze decizia majoritatii. Au dat o decizie, schimband regulile in timpul jocului, cum ca se pot constitui „grupuri de initiativa” care sa organizeze alegeri indiferent de numarul de psihologi dispusi sa adere la aceste grupuri. Astfel, fosta presedinta Elena Plesca, s-a gandit ca e un moment propice sa faca acest grup de initiativa, sfidand, in opinia mea, decizia colegilor sai exprimata prin vot. Decizia majoritatii. Adica a celor pe care ar fi trebuit sa-i reprezinte. Au organizat alegeri din nou, alegeri la care s-au prezentat 20 de psihologi. Din cei 20 prezenti, zece au cerut sa se supuna din nou la vot daca sa aiba sau nu loc alegeri si rezultatul votului a fost de 10 pentru desfasurarea alegerilor si 10 voturi impotriva. Sfidand si acest rezultat, cei 10 care au votat „pentru” au organizat totusi alegerile, iar cei 10 care au votat impotriva au parasit sala. Doamna psiholog Damian-Vornicu Ana-Maria, cea pe care Elena Plesca a sustinut-o pe fata pentru a-i lasa „mostenire” functia de presedinte, a luat 7 voturi din cele 10 (adica a fost votata de 6 colegi, daca scadem votul sau). In continuare, doamna Damian se prezinta ca fiind presedinta Colegiului Psihologilor Neamt, reprezentand psihologii nemteni din aceasta calitate la Zilele Medicale Nemtene. Probabil ca cei 6 care au votat-o sunt foarte fericiti ca au reprezentare. Sper sa fie la fel de incantati si de reactiile colegilor din tara, care rad si acum de noi pentru presedintele ales de 6 psihologi din peste 200, cati cred ca sunt in judet, de catre un grup de initiativa a carui existenta este cel putin discutabila din punct de vedere legal si sigur imorala avand in vedere votul majoritatii pentru amanarea alegerilor. Iar daca acest grup de initiativa este in mod evident minoritar, oare presedintele astfel ales nu e si el unul lipsit de reprezentativitate?

Presedinta celor 6, doamna Damian-Vornicu Ana-Maria, este eleva lui Iulian-Laurentiu Stefan, juristul-psiholog-candidat unic la functia de presedinte al CPR. Profesional, nu cred ca are cineva ce sa-i reproseze doamnei Damian si sunt sigur ca suntem destui cei care-i recunoastem meritele. Pentru mine insa, lipsa de respect fata de decizia majoritatii colegilor, nu poate fi trecuta cu vederea iar legat de „spectacolul” grupului de initiativa imi vin in minte cuvinte precum „penibil”, „jenant”, „dispret”, „josnic”, „oportunism”, „ridicol”, „parvenitism”…

Ana, asculta pe unul mai batran: nu asa! Chiar daca-ti plac functiile, nu merge cu „Daca voi nu ma vreti, eu va vreau, raspunse Lapusneanul, a caruia ochi scintiera ca un fulger, si daca voi nu ma iubiti, eu va iubesc pre voi si voi merge ori cu voia, ori fara voia voastra. Sa ma-ntorc? Mai degraba-si va intoarce Dunarea cursul indarapt.„… Aveai sansa sa ajungi presedinte prin votul majoritatii, asa cum este normal, fara situatii atat de pline de ridicol. Sper ca ma insel si ca ai fost papusa si nu papusar in toata situatia asta.

P.S. Legat de Zilele Medicale Nemtene, as vrea sa spun ca evenimentul nu trebuie sa sufere din cauza unor astfel de orgolii. Vorbim de efortul unor oameni precum dr. Koszeghi, dr. Stan sau as. med. Sirbu, nume recunoscute care aduc un plus de valoare vietii medicale din Neamt. Si vreau sa repet ca nimeni nu pune la indoiala calitatea profesionala a doamnei Damian-Vornicu. Asa ca mergeti la Zilele Medicale Nemtene pentru ca merita!

P.S. 2 Daca vreti sa va distrati, luati de aici un comunicat in care presedintele inculpat Mihai Anitei vorbeste despre el la persoana a treia.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

One Response to Daca voi nu ma vreti…

  1. Pingback: Dr. Edmond Cracsner la Piatra-Neamt | Pagina alba

Lasă un răspuns