Delict de opinie in BOR

Filed under: Editorial |

Sunt departe de a fi vreun fan al BOR. Sau al preotilor. Iata insa cum un trust de presa considera delict de opinie parerea exprimata de Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, cu privire la nominalizarea tampa facuta de Dragnea pentru functia de premier: Sevil Shhaideh. Desteptii de la Realitatea folosesc un titlu apocaliptic: „Declaraţie scandaloasă a unui înalt prelat BOR: Aş fi dorit un premier român şi ortodox”. Adica ce-i asa de scandalos ca un preot roman ortodox si-ar fi dorit ca premier in Romania crestina un roman ortodox si nu o turcoaica musulmana? Unde-i problema ziaristilor? Nu mai avem voie la noi in tara nici sa ne spunem parerea fara sa sara-n cap „tonomatele” nationale care se duc oricum dupa cine plateste mai mult? Pentru maretii ziaristi, un traditional „Ba pe-a ma-tii!”

Iata si declaratia absolut normala a unui preot care imi dovedeste ca este patriot si inca mai are sinapse functionale:

„Dacă e să-mi cereţi părerea mea personală, v-o spun şi pe aceasta. Încă n-o ştim pe doamna care va fi prim ministru, probabil că e o femeie bună, o femeie pricepută la administraţie. Însă, subiectiv, eu aş fi dorit să fie nominalizat un premier pe care îl cunoşteam şi care era… Se ştie de la sine, mitropolit ortodox fiind, aş fi dorit un premier român şi ortodox. Adică, pe cine, mă veţi întreba. Pe domnul Vasile Sebastian Dîncu, pentru că corespundea din toate punctele de vedere la criteriile pe care le avea în minte dl Dragnea. Sigur, că el a avut un rol deosebit în câştigarea alegerilor, îi respectăm personalitatea, dar făcea mai bine dacă îl numea de pildă pe dl Dîncu. … Zice Domnul Hristos să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu. Noi ne preocupăm de partea spirituală şi lăsăm pe Cezar să-şi rânduiască lucrurile aşa cum crede mai bine.”

Ba chiar as spune ca e o declaratie prea cuminte si mult prea diplomata pentru un gest imbecil care ar fi trebuit taxat oficial de la varful BOR (mai ales ca s-au implicat in campanie pro-PSD). Daca asta e tot ce poate BOR, atunci poate ca merita o moscheie in coaste, in buricul Bucurestiului. Eventual sa se imparta frateste si egal cu musulmanii si fondurile alocate de Guvern catre BOR, ca doar tot romani sunt si tatarii musulmani din Romania si au si ei drepturi, nu?

Si fara nicio legatura cu povestea asta si mai ales cu mentalitatea celei propuse ministru, iata o fotografie cu o femeie condamnata la 200 de lovituri si 6 luni in puscarie pentru ca a fost violata de mai multi barbati si a avut tupeul sa depuna plangere si sa povesteasca presei occidentale prin ce a trecut. Se intampla la musulmani in anul 2015. Ma mir ca cei de la Realitatea, fanii lui Shhaideh, nu l-au condamnat pe Andrei Andreicut la bataie cu pietre! Asta merita pentru delictul de opinie!

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

Lasă un răspuns