Dr. Edmond Cracsner la Piatra-Neamt

Filed under: Diverse |

V-am mai scris despre problemele pe care le-am avut in organizarea procesului electoral din cadrul Colegiului Psihologilor din Neamt. V-am mai scris si despre problemele de la nivel national si pozitia mea am exprimat-o destul de clar in „In COPSI, padurarii se bat cu jandarmii„:

Sper ca „padurarii” si „jandarmii” din COPSI sa-si rupa gatul unii altora si sa ne lase sa ne vedem linistiti de profesia noastra, in spiritul democratiei care ar trebui sa guverneze aceasta asociatie profesionala. Extremistii din ambele „tabere” nu fac decat sa ne aduca prejudicii importante de imagine si ar trebui sa-i marginalizam. Parerea mea.

Din cauza ca ambele „tabere” (universitarii lui Dafinoiu/verzii si sustinatorii lui I.L.S./albastrii) nu au reusit sa-mi produca decat dezgust, nu am candidat nici macar ca reprezentant la Conventia Nationala a Colegiului. Eram sigur ca nu am cu cine sa votez. Astazi insa, imi pare rau ca nu am facut-o, pentru ca exista un om care ar fi meritat cu siguranta votul meu: dr. Edmond Cracsner.

Cand am auzit ca vine in Neamt, m-am gandit ca e un pas mare inainte faptul ca unul dintre candidatii la functia de Presedinte al COPSI ne acorda importanta pe care o meritam. Este primul candidat din istoria COPSI care se prezinta in fata noastra, la noi acasa, ca sa poate un dialog deschis si ca sa ne ofere sansa sa-l cunoastem. Chiar daca este vorba despre un demers electoral, am ales sa-mi scurtez week-end-ul la munte ca sa pot participa la aceasta intalnire. Si da, a meritat!

Domnul Cracsner a venit insotit de o colaboratoare, Ioana Irina, despre care nu stiam foarte multe. Discutia a fost, fara exagerare, o revelatie pentru mine: am intalnit, in sfarsit, un barbat adevarat care sa aiba si sanse mari sa ajunga pe o functie cu putere de decizie in COPSI! Deschis, cu o strangere barbateasca de mana si care te priveste in ochi si-ti sustine privirea cand vorbeste despre ce vrea sa faca in cazul in care castiga alegerile, Edmond Cracsner reprezinta alternativa la „padurari” si „jandarmi”. Alternativa pe care o cautam. Cu un discurs puternic dar foarte echilibrat in acelasi timp, mi-a aratat ca este capabil sa asculte, sa-si sustina punctele de vedere si, poate mai important, sa se ridice deasupra mizeriilor din conflictul acesta care pare sa nu se mai termine.

Ioana Irina ne-a oferit raspunsurile mult asteptate cu privire la aspectele legale ale situatiei actuale din COPSI, cu bune si cu mai putin bune. Edmond Cracsner ne-a vorbit despre descentralizare in structura COPSI, despre statutul psihologului in societate si despre multe alte probleme pe care le-au ridicat colegii mei care au participat la discutie. Rasat si dand dovada de o educatie demna de „sange albastru”, dr. Crasner a avut eleganta de a evita sa vorbeasca despre contracandidatii domniei sale. A preferat sa aiba un discurs de tipul „asta sunt eu, asta vreau sa fac, va multumesc ca mi-ati oferit sansa sa ma prezint”. Intrebarile nu au fost din cele mai comode insa cred ca toti cei prezenti au fost multumiti de calitatea raspunsului.

In concluzie, am pierdut o zi de vanatoare dar am cunoscut un barbat adevarat, pe care-l recomand cu toata convingerea pentru functia de Presedinte al COPSI! Mai mult dr. Cracsner merita sustinerea noastra si cred ca ar trebui sa mergem in numar cat mai mare la Conventia Nationala, sa aratam ca noi, cei care ne dorim sa se schimbe ceva in COPSI, suntem majoritari! Si da, ca psiholog, as fi mandru sa fiu reprezentat de dr. Edmond Cracsner!

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

Lasă un răspuns