Drumurile noastre…

Filed under: Diverse |

Week-end-ul care a trecut am fost pe Valea Muntelui, asa cum fac in fiecare sfarsit de saptamana. Daca merg Piatra-Neamt – Bicaz – Borca, am exact 89 de km din fata blocului mei si pana in curtea casei din Paraul Carjei. Daca merg pe Piatra-Neamt – Targu-Neamt – Borca, distanta este cu vreo 30 de km mai mare insa drumul este mult mai bun. Tura asta, am mers pe malul lacului de la Bicaz, chiar daca eram constient ca masina va avea de suferit din cauza starii deplorabile a carosabilului. Tot sper ca mai marii judetului nostru vor face demersurile necesare la CNADNR pentru refacerea acestui drum, avand in vedere ca este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Moldova, cu peisaje absolut superbe.

Pe marginea drumului sunt foarte multe zone de agrement si pensiuni care ar putea sa profite de un drum de calitate, crescand astfel gradul de ocupare si putand sa aduca mai multi turisti in aceasta zona. Cu toate astea, de ani de zile acest drum este uitat iar turistii care sunt destul de curajosi sa se aventureze pe aici sunt „penalizati” la buzunare de calitatea covorului asfaltic. De fapt, este impropriu sa discutam de „covor asfaltic” in situatia in care sunt doar petice, unul peste altul, „valuri”, marcaje lipsa sau sterse si foarte multe gropi. Daca ai ghinionul sa dai peste un sofer caruia ii pasa de masina lui, ai toate sansele sa mergi in coloana cu 20-30km/h, pentru ca depasirile sunt foarte riscante in aceasta zona de serpentine.

Sa mai amintesc de faptul ca la sfarsit de week-end se merge intr-o coloana interminabila, cu viteza melcului turbat, iar ploile fac ca multe din drumurile din judet sa devina adevarate capcane?

Asa intelegem sa promovam turismul in Neamt? Probabil ca drumurile noastre vor fi si ele reparate cand cei care isi dau cu caramida-n piept ca promoveaza turismul nemtean isi vor da seama ca turismul si starea infrastructurii sunt legate ombillical. La fel cum sunt legate si investitiile straine de aceeasi infrastructura.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

Lasă un răspuns