Eu cu cine votez?

Filed under: Editorial |

Astazi vorbeam cu un prieten sa aranjam vanatoarea de maine si cea de duminica (din ziua votului) si spre finalul convorbirii ma intreaba nonsalant daca merg la vot si cu cine votez. Ii spun ca daca iesim la vanatoare dupa ora 8, atunci avem timp de iesit la vot insa imi dau seama ca nici eu nu m-am hotarat inca pe cine sa stampilez. V-am mai spus ca am o formatie clar de dreapta, demonstrata si prin teste specifice, insa nu ma regasesc in PNL, partidul care ar trebui sa reprezinte dreapta in Romania. E prea plin acolo de traseisti, analfabeti, oranjutani si candidati impusi. Situatiile ar fi cam astea:

  1. Nu merg la vot. E cel mai simplu asa pentru ca sigur nu o sa-mi para rau. In mod clar nu voi fi dezamagit si voi avea un sentiment de satisfactie ca nu m-am lasat pacalit de niciunul din cei care candideaza. Ar fi ok dar luati de aici un filmulet interesant, care mi-a schimbat cumva optica:
  2. Merg la vot si votez… raul cel mai mic. Pentru mine, raul cel mai mic ar insemna un partid de dreapta care sa mimeze macar ca da doi bani pe lucrurile care sunt importante pentru mine. Din pacate, istoricul politicii din Romania ma face sa nu am nici macar un gram de incredere in partide, indiferent de pozitionarea doctrinara a acestora. Deci… pas.
  3. Sa ignor faptul ca se voteaza pe liste si sa votez persoana care-mi place cel mai mult, de preferabil primul de pe o lista din care nu fac parte prea multi idioti. Varianta asta pare cea mai potrivita pentru mine, astfel ca, din oferta politica mi-am facut un clasament. Oameni (retineti, nu partide) care ar merita din punctul meu de vedere votul meu sunt Laurentiu Dulama, Ioan Munteanu, Eugen Tapu-Nazare, Ciprian Serban, Gavrilescu Bogdan, Neculai Iftimie, Ioana Roxana Iordache, Ghinet Marius. Poate ar mai fi si altii care merita dar ori nu-i cunosc si au fost invizibili pentru mine in campanie, ori concursurile electorale de pupat minoritati si moaste m-au facut sa tai din lista. Despre cei nominalizati mai sus pot spune ca au facut o campanie ok si ca nu cred ca m-ar dezamagi daca le-as da votul meu. Daca ma uit pe lista de mai sus, la Senat nu am decat varianta de vot PNL iar la Camera Deputatilor „bataia” se da intre PMP (Dulama, Gavrilescu) si PSD (Munteanu, Serban, Iftimie, Iordache). De aici incolo, decizia devine una personala. 🙂

Oricare ar fi alegerea dumneavoastra, cred ca ar fi bine sa nu luati „B 13 MUIE” prin neprezentare la urne!

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

One Response to Eu cu cine votez?

  1. Pingback: Bagare de picioare in pregatirea alegerilor | Pagina alba

Lasă un răspuns