Gainarii cu parcarea spitalului II

Filed under: Editorial |

Cei care ati citit partea intai a „Gainariilor cu parcarea spitalului” v-ati prins ca sunt total impotriva solutiilor gasite pentru rezolvarea problemelor generate de masinile vizitatorilor, pacientilor si personalului. Din solidaritate pentru cei carora li se iau bani cu japca din buzunar, va prezint ex-card-ul meu de intrare in Spitalul Judetean de Urgenta Piatra-Neamt.

card-rupt

Incepand de astazi, refuz pur si simplu sa fiu parte din gainaria asta. Nu mai intru cu masina in spital sau voi merge pe jos ori cu bicicleta (asta pana cand nu le va da prin cap sa puna taxa pe biciclete). Daca va fi sa am vreo urgenta vreodata iar urgenta va impune sa intru in spital cu masina, cel mai probabil am sa iau bariera-n capota si apoi ma voi descurca in instanta cu cei care ma priveaza de dreptul meu de asigurat de a apela la serviciile de urgenta. In rest, am sa folosesc parcarile din jurul spitalului.

Am citit ieri argumentele directorului medical Verzea pentru marirea preturilor si le consider cel putin subtiri. Asta ca sa nu folosesc alt termen care sa jigneasca, pentru ca il respect ca medic pe domnul chirurg Verzea. Din punctul meu de vedere, prin decizia asta s-au realizat urmatoarele:

  1. Taximetristii taxeaza acum toti bolnavii dar si personalul medical care intra in spital cu 1 ron / intrare. Adica spitalul primeste aceste sume de la angajatii si bolnavii care vin cu taxiul.
  2. Dupa ce ca sistemul de sanatate avea o imagine proasta, acum aud din ce in ce mai des la bariera spitalului „nu va mai satura Dumnezeu” si alte indemnuri neaose, pe care nu le reproduc, la adresa personalului medical, a conducerii si chiar a CJ-ului.
  3. Acum suntem cu adevarat primul spital din Romania care isi taxeaza personalul ca sa vina la munca.
  4. Spitalul are acum un nou obiect de activitate (oare formele legale sunt facute???) si anume inchirierea locurilor de parcare dintr-o parcare care nu le apartine. Pentru ca, nu-i asa, parcarea este in proprietatea Consiliului Judetean Neamt. Si-a dat acordul proprietarul terenului, recte Consiliul Judetean, prin votul consilierilor judeteni pentru aceasta activitate de inchiriat locuri de parcare?
  5. Se demonstreaza in continuare ca cei din Consiliul de Administratie nu conteaza in spital, cat timp o decizie cu un asemenea impact la populatie este luata fara stirea lor. Si daca vrei sa masurati impactul, stati langa bariera 10 minute sau vorbiti cu orice taximetrist din Piatra-Neamt.
  6. Daca nu stiati, oricum e plin orasul de cartele de acces copiate. Cei „smecheri” oricum nu vor plati nimic. Raman de taxat tot „fraierii”…
  7. Daca ce mi-a zis ieri un prieten taximetrist este adevarat, la spital avem acelasi pret pe parcare ca la aeroportul Otopeni. Vorba lui: „e normal ca si de la spital poti sa zbori spre alte lumi”…

Ma opresc aici. Ar mai fi multe de spus dar tare imi e ca tot ce scriu e interpretat ca „atac la persoana” sau „atac politic” si chiar nu vreau sa intru in jocurile astea.

P.S. Si ca sa inchei totusi cu o gluma, va voi spune ca daca lucrurile merg in continuare pe aceeasi panta, ii sfatuiesc pe cei care nu vor sa fie jecmaniti sa-si achizitioneze din timp concentratoare de oxigen portabile ca sa nu plateasca din-ce-in-ce-mai-probabila taxa pe aerul inspirat din curtea spitalului.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

Lasă un răspuns