camere foto
orange.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
lensa.ro
proalpin.ro
orange.ro

Gandacul – specie nocturna

Filed under: Sanatate |

Am inteles, de pe facebook, cum ca se cauta gandaci ziua, in amiaza mare, prin diverse santiere, cu obiective, blitz-uri si alai gazetaresc. Pentru ca tentativele de pana acum nu au avut succes, se impun cateva precizari:

  1. Gandacul rosu de bucatarie este în general activ noaptea, pe timpul zilei rămânând ascuns. Gândacii stau ascunşi în grupuri restrânse şi căutarea ascunzătorilor se face cu ajutorul unui feromon de agregare secretat prin excremente. Numai în cazul unei invazii în masă pot fi văzuţi ziua, ieşind din ascunzători.
  2. Gandacul negru de bucatarie este o specie nocturnă, în timpul zilei stând ascunsă în locuri adăpostite și întunecate. Preferă un mediu cald și umed, cu temperaturi de 20-29° C și o umiditate relativă a aerului de cel puțin 60%. În clădiri, apar de obicei la parter sau sub el, dar în număr mai mic pot fi găsiți și la etajele superioare. De obicei sunt găsiți în subsoluri și pivnițe, în conducte, în crăpăturile pereților sau fisurile mobilelor din bucătărie și cămări, spații goale de sub podele sau dușumele, toalete, în spatele căzilor, chiuvetelor, caloriferelor, cuptoarelor și țevilor de apă caldă. Ei pot să se adune un număr mare în jurul surselor de apă. De multe ori sunt găsiți pe timpul verii în aer liber prin jurul caselor și în gunoaiele menajere.

Astfel, fie ca sunt mai bronzati sau in sange, gandacii sunt specii nocturne. In plus, in conditii de santier (cu zgomote de ciocan si muncitori care lucreaza) gandacii prefera sa stea ascunsi pana cand dispar zgomotele. E greu de gasit gandaci in lumina reflectoarelor…

Basca un control in desfasurare al celor de la DSP, are tendinta, inexplicabila, de a face gandacii sa dispara. Nu am o explicatie stiintifica pentru acest fenomen: poate pentru ca se agita mai mult infirmierele? 😛

Si ramane oricand varianta cum ca nu au fost gandaci vreodata in Pediatrie si o mana criminala a editat pozele si filmuletele respective (Pixelul albastru si gandacul maro)

lensa.ro
aparate foto profesionale

Lasand gluma, e totusi un pas mare inainte faptul ca un presedinte de CJ verifica cu ochii lui ce se intampla intr-un spital din subordine. Prezenta presei e o dovada de transparenta, mai ales ca nu erau acolo doar ziaristi agreati. Felicitari si la mai multe vizite!

P.S. Ratacit, in pozele oficiale apare si fotograful de la Carmen Saeculare. Treburi cucul tura, Tavi ?

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

aparate foto profesionale
lensa.ro

Lasă un răspuns