Hai cu cultura! Intrunirea Consiliului Consultativ în domeniul cultural

Filed under: Diverse |

Un nou comunicat al Consiliului Judetean ne arata cat de ocupata poate fi agenda unui Presedinte tanar. De data aceasta, s-au intalnit cei care reprezinta cultura (de aici si titlul cu cultura). Din fotografiile de pe facebook am vazut acolo multe figuri care ma fac sa ma gandesc la turism ecumenic, arta moderna (adica cea pe care n-o pricep eu nici daca stau in cap, nu mai vorbesc de apreciere), drone si cucuteni, subiecte inmormantate reinviate de umplutura in reviste mondene, Gandalfi, piscotari, etc. Eu personal salut prezenta in respectiva comisie a domnului Horia Alupului Rus, a domnului Stefan Potop si mai ales a Dumitritei Luncanu, trei „achizitii” care ridica mult nivelul acestui consiliu consultativ. Sunt sigur ca domnul Arsene va tria componenta dupa cateva sedinte, astfel incat sa ramana cei care aduc un plus de valoare. De altfel multi cred ca se vor retrage din proprie initiativa. Hai cu cultura la Neamt! Enjoy!

Urmare a invitației adresate de către președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, oamenilor de cultură din județ de a face parte dintr-un consiliu consultativ ce va funcționa pe langă Consiliul Județean, ieri a avut loc prima întalnire a celor care și-au manifestat interesul de a se alatura acestei structuri.

 „Încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț, atenția mea este îndreptată către acele proiecte care pun în valoare potențialul județului nostru, cultural, spiritual și economic, dar și valoarea locuitorilor săi. Sunt determinat să arătăm tuturor ce are Neamțul de oferit și de ce județul nostru este un loc atât de special. Cei 25 de membri ai consiliului isi vor pune în slujba comunitații experiența, alături de loialitatea și dedicarea fată de cultura și istoria județului Neamț și vom reuși să dezvoltăm o strategie clară asupra modului în care putem reuși să transformam Neamțul într-un brand de țară. Purtăm pe umeri o încărcătură istorică și culturală unică pe care suntem datori să o promovăm, să o valorificam și să o prețuim, cu demnitate și responsabilitate, cu respect și implicare.Din aceasta structură fac parte oamenii de cultură, istoricii, arheologii, reprezentanți ai bisericii și agențiilor de turism, meșterii cuvintelor și ai vibrațiilor sufletești”, Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț.

Consiliul Consultativ în domeniul cultural este primul infiintat, având în vedere dorința de promovare cât mai eficientă a județului Neamț la nivel național și internațional. Prin acest demers, Consiliul Județean Neamț dorește să implice în proiect pe toți acei nemțeni care își desfășoară activitatea in domeniul cultural și care doresc să-și aducă contribuția la această initiativă.

În cadrul întâlnirii de ieri, membrii consiliului consultativ au hotarât sa aiba întâlniri de lucru de doua ori pe lună.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

 

 

Lasă un răspuns