HarbuzCard-ul

Filed under: Epoca de Piatra-Neamt |

Ce subiect mai bun din campania asta sa comentez, decat HarbuzCard-ul, adica ceea ce s-a vrut a fi Cardul Cetateanului. O idee excelenta dar ambalata penibil si servita electoral cu dedicatie „fara numar pentru pupatoarele de moaste”. Nu mai detaliez aici. In cele ce urmeaza gasiti cateva lucruri despre HarbuzCard, scrise „la sto”, dupa cum mi-a fost servit si cardul, tot „la sto”, cu reduceri la morminte de sfinti sau excursii religioase pe bani publici:
MasterCard Gold

 1. Conducerea MasterCard a facut o oferta de angajare sefului de campanie PSD Piatra-Neamt dupa ce HarbuzCard-ul a batut toate recordurile de audienta in 24 de ore in Romania.
 2. 84% din bancomatele pietrene sunt acum blocate de HarbuzCard-uri.
 3. Staff-ul de campanie a PSD Piatra-Neamt a primit deja reclamatii legate de HarbuzCard: se pare ca plasticul este prea subtire si se deterioreaza cand razi gainatul de pe parbriz. Cum cred ei ca va face fata la gheata?
 4. Angajatii centrelor de permanenta anunta ca HarbuzCard-ul provoaca iritatii severe pe fese. Cetatenii sunt rugati sa-l arunce direct, fara sa-l treaca prin „cititor”.
 5. Asociatia primarilor din Romania i-a linistit pe cetatenii ingrijorati ca nu au primit HarbuzCardul: puteti sa va rezolvati probleme ca si pana acum, in plic. HarbuzCard-ul nu este obligatoriu. Inca.
 6. Biserica Ortodoxa Romana a anuntat ca posesorii de HarbuzCard-uri pot sa pupe de doua ori mai multe moaste.
 7. HarbuzCard-ul este primul card din Romania fara niciun fel de comision pana la alegeri. Dupa alegeri, comisioanele sunt negociabile cu emitatorul de la caz la caz.
 8. Calugarii de la Muntele Athos anunta posesorii de HarbuzCard-uri ca reducerile nu se aplica donatiilor obligatorii la cutia milei.
 9. Mitropolia Moldovei pune la bataie o rotula si jumatate de coccis special pentru posesorii de HarbuzCard-uri. De asemenea, tot pentru ei, moastele vor putea fi pupate si in extra-sezon. Intrebat de ce sunt favorizati posesorii de HarbuzCard, Mitropolitul a declarat ca „Fericiti sunt cei saraci cu duhul”…
 10. Posesorii de HarbuzCard pot sa joace gratis toate jocurile PS4 pe XBox.
 11. Intrarea in parcarea spitalului este gratuita cu HarbuzCard-ul. Asta pentru ca persoanele cu grad de handicap nu platesc.
 12. Daca pui HarbuzCard-ul in parbriz, poti parca pe locurile speciale marcate cu albastru in Piatra-Neamt.
 13. Incepand de astazi, ora exacta in Piatra-Neamt se va anunta dupa urmatorul tipic:
  – pentru tarani: La semnalul urmator va fi ora 12 noaptea.
  – pentru intelectuali: La semnalul urmator va fi ora 24.
  – pentru posesorii de HarbuzCard: Nu mai cautati limba mica, este in dosul limbii mari.
 14. Important: se pare ca posesorii HarbuzCard-ului pot sa beneficieze gratuit nu numai de serviciile centrelor de permanenta din Piatra-Neamt ci si de serviciile Spitalului Universitar Socola si ale Spitalului nr. 9 Bucuresti. Nu doar ca pot beneficia de aceste servicii, dar le sunt chiar recomandate.
 15. Paradoxul HarbuzCard-ului: In pietele din Piatra-Neamt nu se pot cumpara pepeni cu HarbuzCard-ul.
 16. Inedit: HarbuzCardul poate fi folosit in locul CD-ului de la oglinda retrovizoare cu acelasi efect.
 17. Un adevarat posesor de HarbuzCard are minim 30 de cruciulite pe parbriz-ul Loganului din dotare.
 18. Daca nu au masina, posesorii HarbuzCard-ului pot sa foloseasca gratuit masinile Politiei Locale, acestea intrand si ele in categoria “transport public”.
 19. Cu HarbuzCard-ul ai scapat si de suflat in fiola. Arata-l doar politistului si acesta te va declara beat din oficiu.
 20. Domnul Chitic ar fi incercat si el sa emita un astfel de card chiar inaintea domnului Harbuz insa firma producatoare de carduri a crezut ca e o gluma cand au citit comanda de 90.000 de Carduri Chitic. Ei nu aveau decat sabloane cu marimi standard.
 21. Dragos Chitic refuza sa participe la dezbateri televizate pentru ca nu a primit si el un HarbuzCard. Iata declaratia sa: „Ma simt ignorat de contracandidatul meu pentru ca nici macar nu mi-a trimis HarbuzCard-ul. Daca ma prezint si nici nu ma baga in seama?”

Pe de alta parte, daca isi revine domnul candidat si renunta la moaste si sfinti, il asigur de tot sprijinul meu, neconditionat. Chiar daca nu cred ca are nevoie de el. Cardul ar putea sa dea o reducere la parcarile din oras (inclusiv la cea de la spital), acces liber in anumite zile in muzeele orasului, reduceri la teatru, un numar de drumuri gratis cu telegondola, acces la evenimente sportive si culturale, etc. Erau destule lucruri la indemana primarului, nu era nevoie de Arsenie Boca sau de muntele Athos. Sau poate ca misticismul rotarienilor din jurul domniei sale s-a extins si in acest proiect, repet, foarte bun in esenta.

In comentarii, e liber. Ca intotdeauna.

50 de ani in urma

Lasă un răspuns