proalpin.ro
proalpin.ro
camere foto
proalpin.ro
lensa.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
orange.ro
orange.ro

iLogica. Episodul „parcarea de domiciliu”.

Filed under: Epoca de Piatra-Neamt |

Daca tot e la moda chestia asta cu iPhone, iPad, iTunes si alte „i”-uri, hai sa va spun una iLogica. Ieri, cod galben sau portocaliu de canicula. Nu mai stiu exact care din ele. Vin acasa toropit de caldura, cu gandul la aerul conditionat si la episoadele din Flash care mi-au mai ramas de vizualizat. Locul de parcare, inchiriat de firma care detine si masina pe care o conduc, ocupat. Ma invart pe langa masina in cautarea unui numar de telefon lasat in parbriz, asa cum fac soferii simtiti care blocheaza locul pentru ca nu au unde sa traga si nici nu vor sa creeze deranj celor care sunt in drept sa parcheze acolo. Evident, niciun bilet. Dupa ce ma invart prin jurul masinii, pun mana pe telefon sa sun la Parking. iMediat 😛 apare in usa coaforului de pe colt o doamna, cunostinta, care-mi spune ca-i masina ei. O rog sa o mute insa realizez ca era, cel mai probabil, in proces de infrumusetare asa ca ii spun ca pot sa-i mut eu masina daca imi da cheile, ca sa nu o deranjez pe ea. Imi zice ca sa-mi trag eu masina alaturi. Ii spun ca eu nu trag pe locul altcuiva iar alaturi este locul unui vecin si nu vreau sa fiu blocat sau sa blochez un loc care nu-mi apartine. Respectiva doamna, fara sa se mai uite spre mine, evident nervoasa trece pe langa mine si-mi arunca „asta mi-au zis de la coafor de tine”. Adica discuta madamele de la coafor ca eu blochez masini. Evident, tot ea s-a suparat.

Ce-i iLogic in toata asta? Gandirea doamnei, as zice eu. Daca trageam pe locul vecinului, ar fi trebuit sa mai cobor inca odata la masina, ca sa-i eliberez locul vecinului meu. Pentru ce? Pentru ca augusta sa persoana a parcat aiurea? Decat sa mute masina, mai bine deranja alte doua persoane, dupa logica sa. Daca vecinul m-ar fi blocat (ar fi fost in drept) chestia asta ar fi generat alte discutii. Daca ar fi tras in locul meu, atunci ar fi trebuit sa coboram inca odata, amandoi, ca sa repozitionam masinile. Asta daca nu cumva ar fi intervenit inca o persoana cu nevoie impetuoasa de infrumusetare, care sa ne ocupe unul din locuri si atunci situatia ar fi generat alte discutii, ale probleme. Daca as fi parcat oriunde in alta parte, in jurul blocului meu, as fi parcat pe „oprirea interzisa”. Prefer sa nu ma amendeze nimeni pentru ca cineva s-a gandit ca are chef sa-mi ocupe parcarea de domiciliu. Toate astea pentru ca unii se simt mai egali ca altii. Probabil ca se astepta sa-i multumesc ca mi-a ocupat locul de parcare. Sau sa stau sa astept sa termine domnia sa de renovat. Sau sa scriu in calendar ziua cand mi-a facut cinstea sa ma lase fara loc de parcare si apoi, an de an, sa aniversez aceasta zi in care am avut prilejul sa-mi fie ocupata parcarea de catre X. Si, stiu, nu tine neaparat de iLogica, ci de respect, de civism, etc.

Va rog frumos, dragi cunostinte, amici, straini, asa cum eu nu ocup locurile voastre de parcare, lasati-mi dreptul sa aleg de cate ori cobor de la etajul IV ca sa mut masina si pentru cine o fac! In definitiv, platesc niste bani pe parcarea de domiciliu tocmai ca sa evit situatii de genul acesta.

Cat despre faptul ca se discuta la coafor ca eu blochez masinile celor care parcheaza pe locul meu, ma doare fix…

lensa.ro
aparate foto profesionale

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

lensa.ro
aparate foto profesionale

Lasă un răspuns