In COPSI, padurarii se bat cu jandarmii

Filed under: Editorial |

Am ajuns sa o vad si pe asta: in COPSI (Colegiul Psihologilor) se bat padurarii cu jandarmii. Adica verzii cu cei in bleumarin. Adica universitarii cu Iulian-Laurentiu Stefan si sustinatorii acestuia. Ambele tabere isi asuma „victorii” pe net, ambele tabere nu recunosc „infrangerile”, ambele tabere au de multe ori un discurs manipulator (in viziunea mea) si prezinta situatia astfel incat sa iasa tot ei mai cu mot. Din pacate pentru ei, ignora o a treia categorie din care eu unul cred ca fac parte. O categorie care nu se baga in „batalie” si care analizeaza si preia din ambele tabere ceea ce considera ca e mai bun.

Spre exemplu, eu unul nu am de gand ca profesia de psiholog sa fie predata asa-zisilor „universitari”. Licenta de psiholog nu echivaleaza sau nu trebuie sa  echivaleze cu inrolarea pe post de cotizant permanent catre cine-stie-ce vanzator de teste sau de timbre sau chiar de formare profesionala. Nici profesia de psiholog, adica acea forma de exercitare a profesiei ca angajat al unei institutii nu ar trebui sa dispara. Asta este o aberatie. E normal ca alegerile sa se desfasoare abia dupa ce vin raspunsurile de la contestatiile unor candidati respinsi fara argumentatie solida. Da, consider ca „veti raspunde penal”, „ceea ce faceti este ilegal” (dar fara precizarea punctuala a ilegalitatii), „o sa platiti pentru asta”, „sa vad eu cine-si asuma respunderea” sunt amenintari in contextul in care au fost folosite, cel putin in sedinta la care am participat eu. Consider in continuare ca, intr-o democratie, votul majoritatii este suveran iar din cauza asta este penibil sa afirmi ca ai organizat votul legal cu 18 oameni cand scorul a fost de fapt de 350 la 6 pentru amanarea alegerilor, nu pentru desfasurarea lor. Si am vazut cu totii filmarile (urmeaza „pixelul bleumarin”???). Mai cred si ca legea trebuie sa se aplice la fel pentru toata lumea si ca nu avem de-a face cu unii mai „psihologi” ca altii. Ce ciudat suna… Consider de asemenea ca gestul lui Mihai Anitei (vremelnic Presedinte al CPR) de mai jos, care-mi aduce aminte de „tiganca imputita” a lui Basescu, il descalifica total in ochii oricarei persoane civilizate.

In acelasi fel, „dute-n ma-ta”, pe care l-am primit eu la iesirea de la alegerile de la Neamt, pentru ca am indraznit sa imi exprim parerea, il consider o forma primitiva de recunoastere a lipsei de argumente. Daca as fi luat-o ca atare, mot a mot, situatia putea sa degenereze. Iar legat de situatiile astea, mi-am adus aminte de un banc din vremuri apuse:

Intrebare: stiti de ce se topeste asfaltul sub picioarele militienilor?

Raspuns: Pentru ca desteptul cedeaza…”

Sper ca „padurarii” si „jandarmii” din COPSI sa-si rupa gatul unii altora si sa ne lase sa ne vedem linistiti de profesia noastra, in spiritul democratiei care ar trebui sa guverneze aceasta asociatie profesionala. Extremistii din ambele „tabere” nu fac decat sa ne aduca prejudicii importante de imagine si ar trebui sa-i marginalizam. Parerea mea.

2 Responses to In COPSI, padurarii se bat cu jandarmii

  1. Pingback: Daca voi nu ma vreti… | Pagina alba

  2. Pingback: Dr. Edmond Cracsner la Piatra-Neamt | Pagina alba

Lasă un răspuns