camere foto
orange.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
proalpin.ro
lensa.ro
orange.ro

Limbaj de politist: „esti tare. PULICA!!”

Filed under: Epoca de Piatra-Neamt |

Totul a pornit de la un articol postat de Robert Iosub pe al sau ZiarPiatraNeamt.ro, articol intitulat „Se cam exagereaza cu raderele pe la Piatra-Neamt„. Articolul a fost publicat pe 23 Mai 2017 si este evident mesajul pe care Robert a vrut sa-l transmita, chiar din titlu. Ieri, 20 Iunie 2017, la aproape o luna, apare un comunicat al Politiei Neamt, comunicat care se vrea drept la replica.

Nu-l mai redau, puteti sa-l cititi aici. Ne explica domnii acolo, cu cifre apocaliptice (ca sa sune mai bine ne dau statistica pe ultimii patru ani) de ce se sta cu radarul in tufis. Mai mult, actiunile descrise acolo la capitolul „educatie si preventie”, sunt doar doua. Din care una tocmai incheiata, motiv pentru care cred ca a si fost intarziata replica la articol cu aproape 30 de zile (nu era penibil daca nu aveau decat o actiune reala de preventie in 6 luni?). La replica asta, facuta probabil pentru a justifica ceea ce eu numesc „statul la panda”, am pus un comentariu simplu pe facebook, comentariu ce a constat intr-un citat din comunicatul DNA despre politistii de la Politia rutiera din Neamt. Va redau comentariul integral:

Am si eu cateva cifre pentru ei, din comunicatul DNA despre politistii care stau cu radarul prin Neamt: „Din mijloacele de proba administrate rezulta ca luarea de mita se desfasura ca o activitate repetitiva (115 acte materiale). În acest context, lucratorii de politie, în legatura cu neîndeplinirea atributiilor de serviciu privind constatarea si sanctionarea contraventiilor la regimul circulatiei, au primit sume de bani cuprinse între 50 lei si 400 lei de la mai multi conducatori auto opriti în trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier” Adica maretul comunicat e un mare BLA BLA… Alo, politia! Preventia nu inseamna (doar) amenzi!

Ei bine, se gaseste un anume Paul Grigoriu, despre care am aflat mai tarziu ca este politist pensionar, sa ma acuze ca sunt „frustrat”. Apoi „penibil”. Si mai tarziu „specimen”. Si altele asemenea. Iar spre final, isi da arama pe fata, improscand cu limbaj nu tocmai demn de un politist:  „esti tare PULICA!!!” Il acompaniaza un politist de la rutiera, cred, domnul Vladut Constantin Gavriluta, despre care nu am mare lucru de spus. In mod evident mai rasat decat colegul sau, la un moment dat explica cum ca „Poate că ți s-a părut că am avut o atitudine ostilă, asta e din cauză că în decursul timpului am văzut mai multe comentarii care îți aparțin și nu ți-am împărtășit punctul de vedere, că să mă exprim așa.” Intelegeti ce vreti din asta.

Aveti aici intreaga discutie, ca sa va faceti o impresie proprie.

 

lensa.ro
aparate foto profesionale

Imi asum partea de vina. Poate am impins lucrurile prea departe. Poate merita sa explic de ce i-am spus „Mai bine vezi tu de pensia ta”. In timp ce purtam aceasta discutie, vorbeam pe facebook dar si la telefon cu cativa… politisti. Prieteni. Unul din ei tocmai imi spusese ca domnul Paul Grigoriu este pensionar si nu intelege de ce se baga. Mesajul meu a fost clar, fara insinuari, iar interpretarile ii apartin.

Parerea mea ramane: inainte de problemele celor de la rutiera cu DNA-ul, se stia de ce stau la panda cu radarul unii politisti. De asemenea, este plin pe facebook si pe mai toate publicatiile online, de comentarii ale „frustratilor” care au aceeasi parere cu mine. Oare nu le vede nimeni? Sunt si intrebari pertinente precum „Amenzi către „administratorul drumului public” pentru starea jalnică a drumurilor pe când ?”, ele fiind ignorate de catre politisti care se bat cu caramida-n piept cum ca ei fac preventie. Cu radarul. Ia sa vedem cam de zic oamenii:

Cam asta spun oamenii. In loc sa se lucreze la imaginea unei institutii pe care tot politistii, aia care au au fost prinsi dar si cei neprinsi inca, au terfelit-o, voi, ca politisti, preferati sa aruncati jigniri celor care nu au aceeasi parere cu voi! Daca am avut alta pozitie, publica si asumata de fiecare data, despre politistul care mi-a pus mie si celorlalti biciclisti viata in pericol (nici pana astazi nu am vazut vreun raspuns), despre interzicerea Masei Critice, despre amendarea biciclistilor (cu exces de zel, in opinia mea), despre pumnul administrat lui Boureanu sub camere de filmat a ‘inspe colegi politisti, despre faptul ca in Neamt SPUN CEI DE LA DNA CA S-A STAT LA PANDA, CU RADARUL, PENTRU SPAGA, iata ca raspunsul unor politisti nu este acela de a avea o discutie cu argumente, ci de a arunca cu invective, pe internet, in mod gratuit. In ciuda unor afirmatii pe care le-am interpretat ca fiind amenintari mai mult sau mai putin voalate, cat timp nu incalc legea, imi vad de ale mele linistit. Stiu ca politistii adevarati vegheaza si faptul ca sunt si politisti care „stau la panda” devine prea putin important.

Domnule Cezar Asandei, imprumuta-le din eleganta si educatia ta si celor din subordine. Unii au mare nevoie! Si va urez succes, dumneavoastra si domnului Tablan, la refacerea imaginii acestei institutii si mai ales la restabilirea increderii populatiei in uniforma. Cred ca aveti foarte mult de munca in sensul acesta. Sper sa reusiti cat mai repede, pentru siguranta noastra, a tuturor!

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

lensa.ro
aparate foto profesionale

Lasă un răspuns