Mancare in asteptare

Filed under: Diverse |

Nu stiu daca vi-l amintiti pe Dussenne Tony, cel care a dat tonul vietii mondene in Piatra-Neamt cu multi ani in urma, cand clasa de mijloc si cea de varf abia incepeau sa se aseze. Daca nu vi-l amintiti pe el, atunci sigur va amintiti una dintre masinile lui: prima camioneta Dodge din Piatra-Neamt, o camioneta rosie imensa care facea impresie oriunde o intalneam. Multa vreme eu unul nu am mai auzit nimic despre el (nu ma „invart” in aceleasi cercuri) si mi-a facut placere sa-l reintalnesc intr-un context interesant: initiativa „mancare in asteptare”. Este vorba despre o idee despre care am mai auzit si prin alte parti sub denumirea „cafe suspendu” si presupune sa cumperi o cafea pe care nu o ridici, cafea ca va fi oferita unei persoane care nu si-o poate permite. Varianta de sub Pietricica, „mancare in asteptare”, presupune achizitionarea unui meniu sau a unui fel de mancare intr-unul dintre cele 3 (trei) restaurante care au aderat la aceasta campanie, meniu ca va fi solicitat de o persoana care nu-si permite o masa in ziua respectiva.

Cele trei restaurante care participa la aceasta initiativa sunt Caffe Vero, Rawissant si Turkish Kebab.

Eu personal sunt impotriva pomenilor si mai degraba as merge pe „la muncit nu la intins mana” insa in cazul de fata nu dai bani unui cersetor ca sa-l incurajezi sa nu munceasca. Nici nu-i dai bani pesin, cu care el si-ar lua, probabil, tigari sau bautura. Initiativa asta presupune sa-i dai unui nevoias mancare, adica sa-l ajuti sa treaca peste o zi in care nu ar fi avut ce sa puna in gura.  Astfel de initiative au avut succes in multe tari civilizate si sper ca vom putea si noi sa devenim un exemplu pentru alte orase din Romania. Multumim Antoine!

P.S. Tine de patronii si personalul acestor restaurante sa faca diferenta intre cei care nu-si permit un meniu si cei care nu vor sa munceasca pentru un meniu.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

Lasă un răspuns