Mandru ca sunt roman

Filed under: Editorial |

Familia regala este de import. Au un nume romanesc get-beget: Hohenzollern-Sigmaringen.

Presedintele este si el de import. Are si el nume romanesc get-beget: Iohannis. Si Klaus. Si Werner. Si a fost inainte primar in Sibiu sau Hermannstadt sau Nagyszeben sau Cibinium. Parol ca-s toate acelasi lucru, la noi in Romania! Si-am mai avut un presedinte roman de-al nostru: Ilici. Get-beget si respectivul!

In aproape jumatate din aceasta tara, localitatile au denumiri bilingve. Sau trilingve. Gheorghieni e si Gyergyószentmiklós si mai e si Niklasmarkt. Get-beget romanesti numele astea! In unele parti ale tarii, denumirea in mongola apare si pe masinile politiilor locale, ca in poza alaturata. Institutia care are masinuta asta este una get-beget romaneasca. „Pe bune!” Pana si masina nationala, Dacia, are prenume romanesti 100%: Logan, Duster, MCV (Multi Convivial Vehicle), Dokker, Sandero, etc.

Premier in Romania (nu in Franta, cum ai putea crede) este inca Julien. Get-beget roman si asta!

Suntem europeni si pot sa inteleg ca trebuie sa fiu mandru si ca sunt european, nu doar roman. Hai ca mai merge un Janos, un Karl, un Jean, un Ian, un John sau un Carlos… Dar cat de mult sa-ti iubesti tu patria ca sa propui premier pe Sevil Shhadeh? Nationalitate tatara, religie musulmana. S-au terminat romanii capabili? Si crestinii? Luam la rand musulmanii si arabii tocmai in contextul actual? Sau poate ca, dupa atentatul terorist de la Berlin, cineva s-a gandit la cea mai proasta gluma cu putinta pentru Romania: presedinte neamt (protestant lutheran) si premier arab (musulman). Sigur va exista o colaborare de vis in beneficiul poporului… roman! Si fiecare din ei va spune cu mana pe inima cum ca-i „Mandru” ca este roman! Si vor jura pe Constitutia… Romaniei, in… romaneste si pe… Biblie. Sau poate pe Coran? Cu un musulman „redeschidem” noi usile cancelariilor europene?

Nu, nu gust aceasta gluma proasta. Iar ranjetul de satisfactie post-propunere ma dezgusta. Chiar daca planul este ca propunerea sa fie refuzata, consider ca asa ceva nu se face si ca s-a mers prea departe!

 

P.S. Inteleg ca denumirea de pe trotineta aia de Politie locala nu este in mongola ci in ungureste. Scuze, mie mi-a sunat a mongola.

P.S. 2 Se invart in mormant Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Mircea cel Batran si restul domnitorilor daca tara asta ajunge sa fie condusa de un tatar musulman!

P.S. 3 Da, e si fina lui Dragnea. Si sotul ei este sirian. Si a lucrat cu imaculatul Nicusor Constantinescu la Consiliul Judetean Constanta. Si da, e sustinuta si de UDMR si ALDE.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

One Response to Mandru ca sunt roman

  1. Pingback: Delict de opinie in BOR | Pagina alba

Lasă un răspuns