Mocirla CPR

Filed under: Editorial |

Iata ca scandalurile din CPR (aka Colegiul Psihologilor din Romania) continua. Dupa ce ca exista doua institutii paralele, doua site-uri paralele, un director vs. un presedinte, judete cu cate doi sefuti, contul bancar x vs. contul bancar y, comisii, comitete, adunari, comunicate, decizii contadictorii in instanta, plangeri penale de ambele parti, grupuri si pagini pro si contra pe facebook, dar mai ales armate de avocati/juristi/personal administrativ pe banii nostri, iata ca acum avem trei site-uri:

alegericpr.ro (Dafinoiu – Unversitaria Green Dream Team)

copsi.ro (nu-se-stie-exact-cine Dream Team, fost ILS Blue Dream Team)

si noul site cu titlu suge stiv: colegiulpsihologilordinromania.ro (actual ILS Blue Dream Team)

(Nu le pun link-uri ca le triplez traficul).

Parerea mea, de cotizant constant al birurilor nejustificate a CPR, este ca s-a dus pe apa Sambetei bruma de imagine pe care o castigase, cu greu, profesia de psiholog, in ciuda presedintilor vremelnici care n-au facut nimic pentru statutul nostru. Nimic! Cel putin pentru cei ca mine, psihologi clinicieni angajati in sistemul sanitar romanesc, niciuna din taberele trecute si actuale nu a miscat un deget! Ba scuze, s-au miscat in a gasi modalitati de a baga mana cat mai adanc in buzunarul nostru, cu teste contra-cost, examinari pentru grad profesional facute dupa bunul plac al celor de prin comisii, cotizatii pe post de „drept de smecher”, puncte obligatorii contra-cost, formari costisitoare si timbre numai bune de sters dosul, toate pe bani grei. Ia sa spuna Colegiul Medicilor ca doctorii ar trebui sa timbreze retetele si scrisorile medicale, iar timbrele trebuie sa le cumpere fiecare prescriptor… dar parafa la ce mai e buna? Oare acolo ar rezista un presedinte care sa vina cu astfel de idei crete?

Cei care ar trebui sa poata sa va ajute sa rezolvati conflicte, adica profesionistii pentru care medierea ar trebui sa fie a doua natura, nu-s in stare sa se puna impreuna la aceeasi masa si sa iasa din mocirla asta in care suntem intrati toti psihologii din Romania! Scaunu’, ciolanu’, sau cum vreti sa-i spuneti obsesiei de parvenire, ii impiedica sa ajunga la un compromis pe care sunt sigur ca marea masa a psihologilor si-l doreste.

Eu am obosit. Imi vad de treaba mea in sectie si ma uit din ce in ce mai rar, dar cu dezgust, pe facebook, la vestile despre mocirla CPR din Bucuresti. Bleah… Cand ma intreaba cineva cu ce ma ocup, am ajuns sa spun ca sunt crescator de caini.

P.S. Dupa ce ca nu au facut nimic pentru noi, una din „gastile” CRP mai vorbeste acum si de „externalizarea” serviciilor de psihologie din spitale! Unde nu vad eu psihologii clinicieni organizati intr-un sindicat puternic sau macar intr-o asociatie, ca sa le tinem piept astora pusi pe capatuiala!!!!

 

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact.

Lasă un răspuns