MS: „Vaccinurile salveaza vieti”

Filed under: Sanatate |

Ministerul Sanatatii ne anunta cum ca lanseaza o campanie nationala de promovare a vaccinarii „Vaccinurile salveaza vieti.” Intrebarea mea este „D’aia n’aveti, ca salveaza vieti?” Se intampla sa am un copil aflat la varsta vaccinarilor dese (in primul an de viata) asa ca sunt la curent cu aprovizionarea dezastruoasa cu vaccin de care se fac vinovati cei din conducerea actuala a Ministerului Sanatatii. Vaccinurile ori lipsesc, ori vin cu intarziere si medicii de familie sunt pusi in situatia de a amana pacientii. Campania asta trebuia scoasa doar dupa ce ai destule vaccinuri, si nu doar la nivel declarativ. Altfel cum sa promovezi un produs pe care nu-l ai pe stoc? Cat de tampiti pot sa fie astia care au aprobat asa ceva?

Prin septembrie, unul aterizat purtator de cuvant prin Ministerul Sanatatii, tovarasul Valentin Popescu, ne spunea ca: „Nu există probleme cu distribuţia vaccinului ROR, au existat sincope, dar nu au fost sincope majore. Există suficient vaccin pentru imunizarea tuturor copiilor de un an şi şapte ani. Sunt 380.000 de doze disponibile pentru a-i vaccina pe aceştia. Părinţii trebuie să meargă la medicii de familie, acolo unde se fac aceste vaccinări.

Va rog retineri din declaratia astuia „nu au fost sincope majore”. Hai sa vedem ce spun cifrele:

  • anul 2015: la nivel national au fost raportate 7 cazuri de rujeola si 0 (zero) decese
  • anul 2016 (doar primele 8 luni): la nivel national au fost raportate 675 cazuri de rujeola si 3 (trei) decese

Oare ce inseamna pentru cei din Ministerul Sanatatii „sincopa majora”? O crestere a incidentei unei boli de aproape 100 de ori si 3 decese nu insemna nimic pentru voi? Cine-i mai crede pe astia? Noroc ca sunt ieftine medicamentele cu efect antiemetic…

1-ministerul-sanatatii-cumpara-vaccinuri-de-urgenta-toti-copiii-vor-fi-vaccinati-la-timp

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

Lasă un răspuns