Muie garda

Filed under: Editorial |

Am zis sa combin doua postari, una intr-alta, pentru ca amandoua sunt foarte scurte. Aud din ce in ce mai des cum ca „i-au arestat pe politistii aia de la circulatie cand adevaratii hoti stau bine-merci in libertate”. Mai babuinilor, ati facut vreodata un exercitiu de imaginatie ca sa vedeti cam cati bani bagau tablagii astia in buzunar? Ia sa dam noi o cautare pe site-ul Ziarului Ceahlaul, sa vedem cam cati au raportat ca fiind amendati si ganditi-va ca aproximativ tot atatia si-au platit linistea:

  • 17 permise retinute, amenzi de 102000 lei.
  • 1300 amenzi, 58 infractiuni depistate si 47 permise auto retinute.
  • 797 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 30 permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației.
  • 2.174 de abateri de la normele rutiere, dintre care o treime (629 de amenzi) țin de încălcarea regimului legal de viteză și 6 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 101 permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool și 29 pentru viteză, și au retras 33 certificate de înmatriculare.
  • 584 de sancțiuni contravenționale în valoare de 72.586 lei, in doar două zile, au fost reținute 30 permise de conducere, din care 7 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 7 pentru depășirea regimului legal de viteză. Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 infracțiuni, din care 6 la regimul rutier.
  • 526 de amenzi, au reținut 21 de permise de conducere de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 12 pentru conducere cu viteză excesivă, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.
  • Peste 400 de șoferi au fost amendați de polițiștii rutieri în ultima săptămână, iar 28 au rămas fără permise de conducere din cauza vitezei excesive.
  •  51 de amenzi în valoare de 12.165 lei, au reținut in permis de conducere și au constatat două infracțiuni la regimul rutier.

Acestea sunt doar cateva spicuiri din articolele cu care se laudau polutistii de la circulatie, adica aia 7 care stau acum la mititica si ceilalti 7 care sunt suspendati, n-au voie sa mearga la serviciu, sa ia legatura intre ei, sa poarte arme sau sa paraseasca tara. Cam cati credeti ca au furat astia de cand au imbracat uniforma „legii”? Acum au venit altii, mai fomisti. Bleah…

Si fara nicio legatura cu ce am scris mai sus, un slagar peren al interpretului de muzica clasica cunoscut si sub numele de Ombladon, membru de vaza in trupa vocal-instrumentala Parazitii:

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

Lasă un răspuns