Noaptea mintii in COPSI

Filed under: Diverse |

Poate sunt eu subiectiv si exagerez insa ce se intampla in COPSI (Colegiul Psihologilor) in momentul de fata nu poate fi decat ilustrarea perfecta a zicerii lui Ciutacu: „Noaptea mintii”! Acuza principala la adresa alegerilor amanate in majoritatea judetelor a fost faptul ca nimeni nu a raspuns la contestatiile depuse de cei care au depus dosarele de candidatura dar nu si-au regasit numele pe buletinele de vot. Aceste contestatii ar fi trebuit, dupa capul meu, sa fie solutionate inaintea desfasurarii alegerilor. Iata ca un comunicat tardiv din partea COPSI ne explica cum ca toate contestatiile la nivel national au fost respinse otova. Comunicatul nu este nici macar semnat / asumat / stampilat si daca cineva are rabdare sa-l citeasca, gaseste argumente cel putin aberante, dupa parerea mea. Hai sa luam cel mai important fragment (urmeaza un citat, greselile apartin autorilor):

„În ceea ce privește răspunsul la contestarea rezultatului analizei juridice
Procedurilor privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru forurile de conducere ale Colegiului Psihologilor din România nu reglementează o procedură de contestare a procedurii de înscriere în buletinele de vot. În aceste condiții, solicitările/cererile de ”contestare” sunt analizate în sensul soluționării unor petiții, cu respectarea tuturor prevederilor legale incidente. Având în vedere faptul că acțiunea de înscriere/neînscriere în buletinele de vot a avut la bază analiza complexă a tuturor documentelor depuse în susținerea cererilor de înregistrare a candidaturii, precum și rezoluțiile interne ale comitetelor filialelor teritoriale, alături de avizele juridice privind îndeplinirea/neîndeplinirea condițiilor și termenlor legale, iar explicațiile sau completările depuse ulterior sunt tardive în raport cu procesul de alegeri, se dispune respingerea solicitărilor și menținerea buletinelor de vot, astfel cum au fost acetea întocmite și aprobate de către președintele Colegiului Psihologilor din România.

Trecand peste poticnelile din exprimare, intelegem ca nu exista o procedura de contestatie. In situatia asta, cel mai probabil tot cei care au respins in prima instanta candidaturile au actionat si acum in sensul respingerii in masa a contestatiilor. Sau poate ca au fost pur si simplu respinse de altii, nu stie nimeni de cine anume pentru ca nu au avut curajul / eleganta sa semneze acest comunicat, pe care l-au afisat pe site-ul oficial al Colegiului Psihologilor. Nimeni nu stie, in afara de ei si de cercul lor stramt.

Si uite asa, toate cele 137 de contestatii primesc un tratament engross si un raspuns tras la xerox in peste 90% din cazuri:

„Se respinge cererea și se menține măsura adoptată/conținutul buletinului de vot.”

Nu tu motivatii individuale, nu tu analize de dosar, nu tu argumentatie individuala cu precizarea clara a normelor / articolelor de lege care au stat la baza deciziei. Parerea mea este ca transparenta a murit in COPSI, asa ca nu ne mai ramane decat sa intram in rand si sa strigam  Traiasca atitudinea de tip „ciocu’ mic ca acum noi suntem la putere”!

Stimati colegi, eu nu stiu cum ar fi mai bine sa actionam in aceasta situatie insa imi rasuna-n minte documentul pe care unii il considera ca fiind definitoriu pentru Democratie in general, si anume Declaratia de Independenta a Statelor Unite ale Americii. Hai sa ne amintim impreuna:

„Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați, Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizandu-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire.” 

 Si, pentru amuzament, un filmulet cu intaiul psiholog al Romaniei, un adevarat monument de stapanire de sine, adevaratul pastrator al inelelor, Mihai Anitei. Acest Gandalf al COPSI ar fi trebuit sa-si asume comunicatul fiind, inca, presedinte. Domnia sa este insa preocupat de alte probleme mai importante…

2 Responses to Noaptea mintii in COPSI

  1. Pingback: Daca voi nu ma vreti… | Pagina alba

  2. Pingback: Dr. Edmond Cracsner la Piatra-Neamt | Pagina alba

Lasă un răspuns