Noroc ca nu-i Chitic neamt…

Filed under: Epoca de Piatra-Neamt |

Noroc ca nu-i Chitic neamt! Daca era, ne trezeam ca ar fi facut in loc de „Festivalul Dacic Petrodava” ceva de genul „Festivalul Nazist Auschwitz – Birkenau – Monowitz si in program ar fi aparut incinerarea unor evrei, asa, sa nu uite lumea… Cum altfel sa comentez aparitia intr-un festival platit de Primaria Piatra-Neamt a unui „Targ de sclavi„!?!?! Chiar asta era acum de sarbatorit legat de mostenirea nostra geto-daca? Targul de sclavi? Domnule primar, eu va propun sa va luati de mana cu cei mai inteligenti consilieri locali (aia de va voteaza propunerile fara sa le citeasca) si sa reconstituiti cateva obiceiuri religioase de slavire a lui Zamolxis, eventual pe alea cu sinuciderea ritualica in numele zeului… Ne scapati si pe noi de inepti si ajungem sigur la stirile de la ora 17 in toata lumea fara sa cheltuim vreun dinar din bugetul de publicitate.

Acum pe bune, e interzis si sa porti simboluri naziste prin lege dar poti face festivaluri cu „targuri de sclavi”! Ma rog…

Si daca tot il serbam pe daci, de ce este plin festivalul de „lupte cu gladiatori”, „garda apulum” si altele asemenea care tin totusi de romani si nu de daci? Sau serbati macelarirea dacilor in arena pentru distractia romanilor? Numiti-l festivalul „daco-roman” daca tot aveti obiceiurile romane in primul plan! Ori poate ca, in capul vostru, Colosseumul era unde-i acum Balta Porcului, pe Batca Doamnei… Kitsch pentru prostime, pe principiul roman „paine si circ”, totul pe bani publici, spre marirea Chitic-ului! Bleah!

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

One Response to Noroc ca nu-i Chitic neamt…

  1. Pingback: Chitic isi spala imaginea | Pagina alba

Lasă un răspuns