Parcari de resedinta in Piatra-Neamt

Filed under: Epoca de Piatra-Neamt |

De multe ori, cei aflati pe functii inalte ajung sa fie rupti de realitatea de zi cu zi a celor pe care-i conduc. Asta deoarece, oricat de bine intentionati ar fi, programul nu le permite sa se convinga cu ochii lor de realitatea de pe teren si pentru asta se practica „imprumutul” ochilor unui consilier sau a altuia. Hai sa vedem la ce declaratii se poate ajunge cand ai un consilier care, probabil, nu stie pe ce lume traieste, altul care sta la casa, unul fara permis, etc. Mai mult, se gaseste cate un ziarist servil care sa aprobe orice tampenie pentru ca, nu-i asa, daca zice sefu’ atunci sigur e adevarat iar daca nu e adevarat, facem sa fie! Ceilalti din jur oricum n-au curajul sa-l contrazica pe sef, asa ca …

Se da o declaratie a presedintelui Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene:

Nu trebuie să mâzgâlim cu numere de maşini toate parcările. Noaptea, foarte multe locuri sunt libere, sunt oameni care se ceartă când vin acasă că de ce a parcat altcineva pe locul lui. Cred că trebuie administrate inteligent aceste parcări, sub altă formă, parchează primul venit, apoi celălalt. Nu îşi mai pune numărul pe jos. Trebuie găsite soluţii inteligente pentru că Piatra Neamţ este un oraș al parcărilor, nu mai încapi de ele. Eu nu mai vreau să văd scandaluri de acestea. Nu mai vreau să văd oameni dezbinaţi.

Domnule Arsene, nu cred ca vorbiti despre Piatra-Neamt. Pe unde locuiesc eu, in Precista, foarte multe familii au nu unul ci doua automobile. Sau chiar trei. Seara, nu exista niciun loc de parcare liber pe o raza de 1 km. Mai mult, pe stradutele din Precista abia te poti strecura pentru ca toate intersectiile au masini parcate pana-n buza, peste tot sunt parcari dublate, masini parcate pe spatii verzi sau, in cel mai bun caz, la umbra semnelor cu stationarea sau oprirea interzisa. Din cauza barurilor de prin zona, declaratia dumneavoastra ne sperie pe majoritatea pentru ca toate aceste baruri sunt pline noaptea si masinile amatorilor de distractii nocturne ocupa aiurea toate locurile din zona. A se vedea cazul Laguna, Chaplin’s, Villa Italia, Amon, etc. Mai sunt cabinetele medicale care aduna o groaza de masini, coafoarele, magazinele de pe la parteruri, etc. Apoi, cineva ca mine, care munceste minim in doua locuri, unde mai parcheaza masina cand ajunge ultimul in parcare. Sau tocmai pentru ca muncesc mai mult inseamna ca sunt mai prost si e cazul sa parchez la mama Dracului, eventual in alt cartier? Pai ce loc de parcare mai gasesc eu cand imi termin al doilea serviciu si vin acasa? Si daca, din cauza modificarilor pe care vreti sa le aduceti sistemului, ajung sa-mi las masina intr-o zona in care nu o pot supraveghea video si mi-o sparge cineva, imi achitati dumneavoastra paguba? Si daca, domnule Arsene, incepe sa-mi sune alarma la masina parcata, din cauza sistemului dvs., la vreo doua blocuri distanta si eu nu o aud sa o opresc, cu ce sunt vinovati oamenii care stau acolo si care nu vor putea sa inchida un ochi toata noaptea?

Certurile de care vorbiti nu apar decat in cazul in care unul dintre cei implicati este nesimtit si/sau needucat. Daca ar lasa numarul de telefon pe bord cel parcat aiurea, nu ar exista nicio cearta. Lipsa de civilizatie duce la aceste conflicte iar solutia dumneavoastra nu va face decat sa le dea apa la moara celor pe care-i doare oricum in 14 de faptul ca cineva plateste un loc de parcare tocmai ca sa poata sa stea linistit legat de masina din posesie. Poate va reconsiderati pozitia, domnule Arsene, daca veti studia problema cu ochii din dotare, nu cu cei ai consilierilor dumneavoastra. Cu parcarile de pe bulevarde faceti ce vreti, dar nu uitati, „dupa blocurile gri suntem noi, majoritatea” si cine ne ia parcarile de resedinta ar fi bine sa aiba o solutie mai buna in loc, nu una care sa duca la haos…

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

Lasă un răspuns