Programul PSD pentru Sanatate

Filed under: Sanatate |

Ei bine, am vizionat cu mare curiozitate prezentarea domnului Dragnea despre ce isi propune PSD in legatura cu domeniul Sanatate. Din toata prezentarea am retinut:

  1. Mariri de salarii. Era si cazul, cred ca suntem singura tara din lume in care medicul este mult sub nivelul politistului, a procurorului, a judecatorului, etc. Nu am nimic cu veniturile acestor categorii sociale insa discrepanta este mult prea mare si asta se cunoaste direct in calitatea actului medical.
  2. Centrarea reformelor in jurul nevoilor pacientului. In sfarsit, cineva isi aduce aminte ca in centrul sistemului sanitar trebuie sa se afle pacientul.
  3. Construirea unui complex gigant in bucuresti si a 8 spitale regionale. Aplaud decizia ca, dupa ani de zile cat bugetul a fost impartit catre locuri de pupat moaste, acum sa se finanteze si centre care sa se ingrijeasca de oameni pe lumea asta.
  4. Modernizarea spitalelor, a 100 de ambulatorii de specialitate si a 250 de centre ce primiri urgente. Parca e in contrast cu politica PNL-PDL de desfiintare a spitalelor… Super!
  5. Innoirea parcului de ambulante. Sper sa se refere chiar la masinile Ambulantei si nu la SMURD-ul lui Arafat.
  6. Debirocratizarea accesului la tratament. Sper ca asta sa insemne ca medicii sa nu mai trebuiasca sa stea 90% din timp sa completeze hartoage aiurea…
  7. Screening gratuit pentru depistarea precoce a bolilor netransmisibile cu impact public ridicat, a malformațiilor congenitale și a bolilor infecțioase transmisibile (inclusiv cele cu transmitere sexuală), precum și programe profilactice pentru copii în care sunt incluse consultații medicale preventive pentru depistarea unor boli precum diabetul. O populatie sanatoasa va fi mult mai productiva si cred ca am avea cu totii numai de castigat.
  8. Până în 2020, PSD dorește ca bugetul pentru sănătate să reprezinte 6,4% din PIB. Corect! Ar fi o masura de reparatie fata de poporul roman.

Mai multe nici nu ma intereseaza prea mult. Fie si 10% din acest program daca va fi realizat si mai renunta la chestia aia cu ieftiniri artificiale la medicamente, eu unul zic ca merita o stampila pe patratica PSD!

arsene-si-dragnea

 

Lasă un răspuns