Recuperare iepure ranit

Filed under: Diverse |

Astazi am fost la iepuri cu cainii mei si toti urechiatii pareau sa sara la distanta mare. Prea mare pentru foc. Am schimbat socul cu un LF (light full) si am zis ca am sa ma intind dupa un iepure, mai ales ca, fiind cu cainii, vanatul ranit nu are nicio sansa sa fie si pierdut.  Munitia B&P MG2 Flash Magnum de 3,9 mm si arma un shotgun Winchester SX3. Dupa ceva timp mi-a sarit un iepure, scos de Eder de Armars (Aris) din aratura, cam de la 20m. Initial nu am putut sa trag din cauza cainilor insa am asteptat momentul prielnic si l-am ranit in spate. Cainii au abandonat urmarirea destul de repede dar i-am trimis dupa iepure pentru ca eram sigur ca l-am ranit. Trecusera dealul cand am auzit apoi tipetele iepurelui si atunci am fost sigur ca l-au recuperat vizslele mele. Cu siguranta prima a ajuns Victory de Armars (Vicky) pentru ca ea este mai rapida. Cand am ajuns si eu in varful de deal, am dat drumul la filmare.

Cea care-l cara este Vicky, ea stiind deja ce trebuie sa faca. Aris, chiar daca nu a implinit nici 10 luni, s-a descurcat admirabil si a „dat de gustul” iepurelui. Este primul iepure pe care-l vaneaza cei doi impreuna si din cauza asta Aris s-a cam bagat peste Vicky. Dupa cum observati, Vicky il lasa la comanda si in rest il tine de gat, asa cum face cu toti iepurii pe care ii prinde inca vii. Daca ii gaseste cazuti, ii aduce de spate. Am asteptari mari de la Aris, sper sa ajunga la inaltimea „profesoarei” Victory de Armars. Sper ca va plac vizslele mele si chiar daca nu va place vanatoarea, macar admirati cainii. 🙂

Bonus, o poza cu Victory de Armars si recordul … nostru 🙂 : un iepure de peste 6 kg.

12615642_882090575238502_4067236761189469769_o

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

Lasă un răspuns