Salarii. La altii se poate, la noi… Dumnezeu cu mila!

Filed under: Sanatate |

Revin la articolul precedent, despre intarzierea salariilor la angajatii SJUPN. Am incercat sa iau legatura, cu ajutorul unor prieteni, la alte unitati sanitare din tara. La Spitalul Municipal Moinesti, salariile au intrat la timp. La Spitalul Sf. Spiridon Iasi, la fel. La Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, idem. Si la Galati… banii erau intrati (faina rima 🙂 ).

Domnul Presedinte al Consiliului de Administratie, Octavian Andret Barbulet Tarantus, imi spune ca problema nu a tinut de conducerea spitalului si nici de Consiliul Judetean. Dupa parerea domniei sale, e mai important ca intra astazi banii in conturi, iar faptul ca am ramas de caruta, fata de angajatii din alte parti, nu e chiar asa de important. Nu a spus-o textual, dar accentul a fost pe „nu de la noi” (cu toate ca angajatorul e responsabil in fata legii iar noi nu suntem angajatii CJASN sau CNAS ci ai spitalului) si „se rezolva azi”. Evident, e bine ca intra astazi banii! Totusi, daca problema nu e la spital („vinovatii nu sunt in spitalul nostru”, imi declara domnul Barbulet pe facebook) si nici la CNAS (pentru ca in multe alte judete nu au fost probleme), ramane doar sa vedem CJASN-ul ce are de spus. Oare cei din conducerea CJASN (Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Neamt) si-au luat salariile alea din 5 cifre/cap de sef? Sau poate suntem printre judetele de mana a doua, unde se pot intarzia salariile fara probleme?

Daca nimeni nu zice nimic si nu se indentifica responsabilii, data viitoare nu vor fi 24 de ore. Vor fi 48. Ca merge si asa. Apoi cateva zile, ca „astia-s prosti si nu zic nimic”. Apoi o sa discutam in saptamani. Pana se scoala si sindicatele, daca se scoala… Iar legea (Codul Muncii), care obliga angajatorii sa plateasca salariatii la termenul negociat si stabilit in Contractele Colective de Munca si „inaintea achitarii oricaror ale obligatii ale angajatorului”, este optionala. Numai privatii sunt amendati de ITM cand incalca Codul Muncii, la stat face fiecare ce-i suna.

Domnule Barbulet, va solicit oficial sa ne explicati situatia, cu indicarea persoanelor responsabile. Va multumesc.

Cu ce a gresit judetul asta de se intampla toate lucrurile anapoda?

P.S. E bine ca la altii se poate, e rau ca la noi… Dumnezeu cu mila!

Later edit: S-au primit banii de la unele banci pe cardurile salariatilor. Nimic despre responsabilii pentru intarziere.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact.

Lasă un răspuns