Taxa 103

Filed under: Diverse |

eliminam102taxe1

Declaratia Presedintelui Ionel Arsene: ”Eu sper că se va reveni asupra acestei decizii. Nu este normal să plătești când duci un bolnav și nu petreci mai mult de zece minute, și acelea doar în trecere, prin incinta spitalului județean. Un om care merge la spital este clar că nu se duce de amuzament, ci pentru că are o suferință sau are pe cineva în suferință pe care dorește să-l vadă. Sper ca managerul spitalului, cei din Consiliul de administrație, să țină cont de sugestia mea, de simplu cetățean, și să ia cea mai bună decizie nu neapărat pentru veniturile suplimentare ale spitalului, cât mai ales pentru cetățenii județului care trebuie să fie principala prioritate pentru noi, toți”. (preluare din Mesagerul de Neamt)

Comunicatul de presa al managerului Negelschi: „Avand in vedere reactia, pe alocuri virulenta, a mass-media si a apartinatorilor / pacientilor ce traverseaza cu autovehiculele incinta Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, Comitetul Director reunit in sedinta de urgenta astazi 01.11.2016 a decis revenirea la situatia initiala, inainte de 01.11.2016. Cu stima,

Legat de cele de mai sus, am de facut cateva precizari:

 1. „Piatra-Neamt” se scrie cu cratima. Pe site-ul spitalului e scris aproape peste tot fara. In unele comunicate/acte apare fara, in altele cu. Putina consecventa ar fi de preferat.
 2. Taxa pe tranzitarea parcarii Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt este taxa cu numarul 103 care a fost desfiintata prin vointa politica a PSD. Chiar daca domnul Ionel Arsene a avut o declaratie „cuminte”, eu sunt sigur ca aceasta taxa ar fi stat in picioare mult si bine daca nu era el. Din aceasta cauza, eu va multumesc frumos domnule Presedinte, in nume propriu dar si al celor cu care am discutat despre asta si pentru care am scris pe blog articolele.
 3. Daca articolele mele au fost virulente, imi cer scuze dar asa sunt eu mai din topor. Mama m-a invatat sa-i rup mana celui care si-o baga in buzunarul meu, nu sa-l aplaud. Si eu personal prefer unul care-mi spune verde-n fata decat unul care ma lucreaza, cu tact, pe la spate. Eu am discutat o decizie, nu o persoana.
 4. Ca sa nu spuna careva ca stiu doar sa critic si nu sa vin cu solutii, am sa va spun ca ar fi fost simplu de creat un culoar de tranzit pentru masini, culoar care sa aiba doar cateva locuri de parcare, restul curtii putand fi lejer izolata pentru masinile personalului si/sau o parcare cu plata pentru apartinatori si pacienti. S-ar fi mutat doar barierele, de-o parte si de alta a cladirii vechi a spitalului. Varianta asta a si fost discutata acum cativa ani doar ca s-a schimbat planul odata cu schimbarea firmei care a instalat barierele. Putina istorie nu strica niciodata.
 5. Multumesc celor din presa care au preluat si dus mai departe toate povestea asta. Daca au dus-o prea departe, e problema lor. Este reconfortant sa vad ca se pot schimba decizii gresite pe baza unor articole de presa, mai mult sau mai putin virulente, care semnaleaza erorile.
 6. In continuare nu voi intra in curtea spitalului cu masina. Prietenii stiu de ce.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ?

2 Responses to Taxa 103

 1. La Spitalul din Targu-Neamt este taxa de 4 lei, fara bon fiscal. Pacat ca Dl. Arsene nu a aflat. Indiferent de cat stai.

  Cotizant la sanatate
  09/11/2016 at 10:54 PM
  Răspunde

  • Curios. Eu am intrat acum vreo doua saptamani si nu mi-au cerut bani cei de la poarta. Acolo se intra pe ochi frumosi sau pe care-i mai tare-n clanta? Mai da-mi cateva detalii si, daca ai dreptate, promit sa incerc sa rezolvam situatia astfel incat toata lumea sa fie multumita. Poate tot un sistem de plata cu ora, cu primele 15 minute gratuite ar fi ok.

   Radu Nastasa
   09/11/2016 at 11:18 PM
   Răspunde

Lasă un răspuns