Trompetica de partid. Episodul: Reactii

Filed under: Epoca de Piatra-Neamt |

Ca sa vad si eu cam cat le pasa de banul public dat aiurea pentru imaginea unor politicieni in fituici anonime, am luat legatura cu doi dintre consilierii locali pe care-i cred capabili de un raspuns pertinent (doar nu era sa-l intreb pe Dovleg 🙂 ). Iata ca si Victor Marghidan (PSD) si Romel Birjoveanu (PNL) au avut bunavointa sa aiba o pozitie publica pe acest subiect. Chapeau bas!

Victor Marghidan:

„Urmărind constant presa locală, am remarcat apariția unei publicații on-line pe piața media din Piatra-Neamț, unde am constatat câteva lucruri interesante. Dacă până acum nu s-a evidențiat prin conținutul publicat, siteul de știri locale a devenit brusc plin de conținut informativ cu privire la municipiul nostru. Mă intrigă și faptul că nu cunosc niciun jurnalist (?) care să lucreze la această publicație. Cine este acel ADMIN care semnează articolele? Sper că voi afla cât de curând.
Alt aspect interesant este modul total părtinitor prin care ne este dezvăluită activitatea publică a unor persoane din conducerea locală a unui partid politic.
Dar știți ce m-a deranjat cel mai mult? Publicația găzduiește bannerele a doar două societăți comerciale. Aceste societăți sunt ale Consiliului Local! Refuz să cred că un site de știri locale, cvasianonim, este susținut din bani publici, pentru a servi drept gazetă de partid!!!
Eficiența cheltuirii banilor publici cade în sarcina managerilor societăților publice. Pe aceasta cale țin să transmit respectivilor manageri rugămintea de a mă informa cum de au ales să plătească pentru spațiu publicitar pe acest site: care a fost oportunitatea, ce criterii de audiență au consultat și cine este jurnalistul (?) care a reușit să îi convingă că acel site cu informații locale merită să primească bani publici.
Apreciez și susțin activitatea presei din Piatra-Neamț, pot spune că am o bună colaborare cu toți jurnaliștii nemțeni, dar nu voi accepta niciodată ca o publicație locală cu redactori anonimi să fie finanțată din bani publici pentru a servi interese politice.
Mă voi ocupa personal și voi afla mai multe detalii cu privire la această situație.”

Romel Birjoveanu:

„Aşa cum am prezentat şi în cadrul conferinţelor de presă, noul management al societăţilor Publiserv şi Locativ Serv, societăţi aflate în subordinea Consiliului Local Piatra Neamţ au ca prim obiectiv stoparea cheltuielilor neoportune ale acestor societăţi. Susţinem libertatea de exprimare a oricărei persoane, fie în nume propriu, fie prin intermediul unor publicaţii de tip blog, site de ştiri, presă scrisă, etc dar când vorbim despre finanţarea din bani publici a acestora, trebuie avut în vedere câteva aspecte care ţin de legalitatea cheltuirii banului public. Procedura de selecţie sau achiziţie trebuie să fie legală, pe bază de contract sau comandă, să aibă la bază un calcul de oportunitate (pentru publicaţiile online ne referim la numărul de vizitatori unici) iar articolul respectiv să aibă în spate un impact care să justifice pe deplin suma de bani facturată. Este limpede că din bani publici nu se pot susţine site-uri/bloguri care nu se încadrează în condiţiile de mai sus.”

De la consilierii PMP nu am cerut nicio pozitie. Nu cred ca au cum sa aiba vreo pozitie legata de subiect (mai putin pozitia aplecat in fata) avand in vedere ca articolul care mi-a atras atentia a avut ca protagonisti doi lideri din partidul respectiv. Luati de aici poza, ca va prindeti si singuri:

Luati de aici si textul care a costat 500 de lei din banii pietrenilor (sub bunul de plata al maestrului Cristian Sauciuc), intr-un site fantoma:

Hai sa mai spunem si ca umbla vorba prin targ ca ar exista facturi platite trompetei fantoma stiripiatraneamt.ro , in valoare de vreo 2000 de lei pe la Publiserv, basca o factura pe care nu au apucat sa o plateasca inca, de vreo 600-700 lei. Nu-i asa rau pentru o trompetica de partid care nu strange nici 10 cititori zilnic, nu? Daca studiem putin si firma pe care s-au facut facturile, gasim si mai multe lucruri destul de interesante, ba chiar ne apropiem de beneficiarul banilor publici aruncati aiurea. Dar despre toate astea, in episodul urmator. Curand.

Spoiler: cum poate razboiul intre „palate” sa-i faca pe unii sa-si dea in gat camarazii si alte mizerii pe bani publici… Si nu, John Snow nu-i Gavrilescu. 🙂

P.S. Felicitari directorului PMP de la Parking, care s-a dovedit a fi cu 5 minute mai destept decat colegul sau de partid de la Salubritas.

Daca v-a placut articolul, puteti sa rasplatiti autorul cu un share. Daca nu, macar un like. ? Si daca v-a plictisit sau enervat maxim, e musai sa-l postati pe toate grupurile ca sa-l faceti de ras! Folositi cu incredere butoanele de mai jos ? Si da, site-ul isi plateste singur gazduirea din reclame asa ca puteti si voi sa dati un click pe vreo reclama, daca va intereseaza. Ori poate, cine stie, vreti sa va faceti reclama  sau sa-mi trimteti produse in vederea testarii si atunci folositi cu incredere formularul de contact. ?

One Response to Trompetica de partid. Episodul: Reactii

  1. Pingback: Trompetica de partid. In loc de concluzii | Pagina alba

Lasă un răspuns